22 Nisan 2014 Salı

Soğan Kızartması Nasıl Yapılır ?

Selamlar,
Bugün sizlere soğan kızartması nasıl yapılır onu anlatacağım.
Malzemelere geçelim;

1 Adet Yumurta
Büyük boylarda bir soğan(Pazarda bulabilirsiniz)
Bir fincan süt
Bir fincan galeta unu
1.5 çay kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı kırmızı biber
1.5 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
Bir tutam baharat
Yağ

Yapımını görmek için devamını gör diyin.

 Soğanı kesin ve kabuğundan ayırın.
 Kesdiğiniz soğanı pizza gibi dilimleyin.
 Soğan parçalarını kesmemeye özen gösterin 16lık veya 32lik parçalara ayırın.Bu kesimden sonra soğanı 2 saat dondurucuda tutun.
 Baharatlarımızı ve galeta unumuzu bir kapta karıştıralım.Diğer bir kaba yumurtalarımızı kıralım.
 Soğanımızı ilk önce un karışımına bulayalım.
 Daha sonra yumurtaya buluyalım.
 Daha sonra tekrardan baharat ve un karışımıza buluyalım.


Sonra soğanı fazla dışarıda bekletilmeden yukarıdaki kıvama gelene kadar kızartalım.Ama dikkat edin parçaları ayrılmasın.Ketçap mayonez veya barbekü sosu ile servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder